Wat is er te doen op onze groepsaccommodatie?

Buiten het eigen programma en activiteiten die bedacht zijn,
is er veel extra’s bij ons te vinden.

In de Speelhal hebben we een 15-tal Oud Hollandse spelen staan. Met de beschrijving erbij is het makkelijk om
in groepjes alle spelletjes te doen. Door het scoreblad te gebruiken kan er een winnaar uit de bus komen.
Daarnaast is er een grote ruimte gevuld met wit zand. Mocht het wat minder goed weer zijn, dan kunnen alle buitenactiviteiten
gewoon naar binnen verplaatst worden. Hoe handig is dat! Hierdoor hoef je als leiding niet een speciaal regenprogramma te bedenken.

Dit jaar wordt de Sprookjestocht weer in ere hersteld. Alle werkzaamheden bij ’t Loonsche Land van de Efteling zijn voltooid.
Hierdoor kan onze speurtocht weer gelopen worden. Met een heel nieuw uitzicht op een nieuw stukje natuur. Deze tocht duurt ongeveer 2 uur
en loopt het merendeel door het bos tussen onze accommodatie en de Efteling.

De andere fotopuzzeltocht loopt door het buitengebied van Loon op Zand en het dorp. Ook deze tocht duurt ongeveer 2 uur. Het leuke hiervan is dat
je ook even in het dorp komt. Je loopt over de kasteelweide waar evt. een stop gehouden kan worden voor een picknick.

Het Klootschieten loopt door natuurgebied Huis ter Heide. Deze tocht duurt ongeveer 2 uur en hierbij start je met 2 teams. Ieder team krijgt een houten
bal gevuld met lood. Door deze bal onderhands te gooien, overbrug je een bepaalde afstand. Om de beurt mag de bal gegooid worden. Het team met de minste worpen heeft
gewonnen. Een leuke activiteit die in de natuur plaats vindt. Misschien kom je onderweg wel een Schotse Hooglander tegen.

Onze GPS-tocht loopt ook oa door natuurgebied Huis ter Heide. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur en middels de GPS wordt de route bepaald. Onderweg kom je allerlei vragen tegen.
Door de antwoorden goed in te vullen, kom je uiteindelijk op een cijfercode uit. Met deze code kan op het eindpunt een koffer geopend worden. Hier zit dan een schat in!
Deze schat wordt door de groep zelf verzorgd. Soms in het thema van het kamp of een lekkere versnapering. De kosten van het huren van de Garmins komt op € 5,00 per stuk.

Leuke avondspellen in het Speelbos op een kleine 5 min. loopafstand van onze accommodatie. Hiervoor hebben we er een 2-tal klaarliggen. De basis van het Vlag veroveren en een Smokkelspel.
De duur van het spel kunnen jullie zelf bepalen op voorhand. Vlag veroveren kan ook overdag maar het Smokkelspel is toch echt leuker in de schemering of het donker.

De Zeskamp kan in de Speelhal of op het Sportveld worden uitgezet. Dus met alle weertypen kan de zeskamp gewoon doorgaan. Bij zomerse temperaturen zetten we uiteraard graag de waterspelen in. Hilarisch om te zien dat iedereen lekker door het water wordt afgekoeld in allerlei estafettes. Oa Broekhangen, Sponsbroekenrace, Kruiwagenrace, Memory, Zaklopen etc.
Voor de Zeskamp kunt u een dagdeel uittrekken. De kosten voor het gebruik en het opbouwen is € 60,00.

NIEUW dit jaar is Rokjesvoetbal. Er kan 6 tegen 6 gespeeld worden. Iedere persoon krijgt een rokje met aan de onderkant een hoepel aan. Hierdoor zie je bij het voetballen niet waar de bal blijft. Ontzettend grappig om te spelen. Omdat we dit jaar 40 jaar bestaan, mogen alle groepen dit gratis in hun programma opnemen. Normaal zijn de kosten van dit spel € 60,00.

Op het sportveld zijn dit jaar ook nieuwe speeltoestellen gekomen. De Speeltuin is dan ook uitgebreid. Lekker ontspannen op een vrij moment. En doordat het sportveld voortaan aansluit op de accommodatie is het voor de leiding heel overzichtelijk geworden.
Mocht je zelf waterspelletjes bedacht hebben, dan hangt de waterslang klaar voor gebruik.
Ook is er op het sportveld elektra aanwezig. Altijd handig als er een luchtkussen of iets anders gehuurd is.

In de avond is het mogelijk om een kampvuur te houden. Wij vullen de bak met hout. Je dient zelf de aanmaakvloeistof mee te nemen.
Tot 23.30u kan er van het kampvuur gebruik worden gemaakt. Ga je nog een bosspel doen? Doe het kampvuur van tevoren…… om dan nog het bos in te gaan vinden de kinderen spannend!

Er is van alles te doen bij ons. Voorafgaand wordt er een activiteitenlijst via de mail toegezonden. Je kunt hier per dag en tijdstip invullen waar je graag gebruik van wilt maken. Wij zorgen er dan voor dat alles op tijd klaar ligt.

Veel plezier met het samenstellen van jullie programma. We horen het graag als we hierbij kunnen helpen.